Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- 4 dkg vaj
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt fekete bors
- 1 teáskanál mustármag
- 6 db csemegeuborka
- 2,5 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés
1. A csirkemell filét megmossuk, csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben összeolvasztjuk a vaj és az olaj felét, rádobjuk a csirkemell csíkokat és megsütjük.
2. Egy másik serpenyőben a vaj és az olaj másik felén megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
3. Hozzátesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Nem kell teljesen elfőzni a levét.
4. Belekeverjük a mustármagot és a karikákra szeletelt uborkát.
5. Hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt, és a sült csirkemell csíkokat és az egészet összefőzzük.
6. Rizzsel tálaljuk.