Sztroganoff csirkecsíkok

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 4 dkg vaj
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál mustármag
  • 6 db csemegeuborka
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

1. A csirkemell filét megmossuk, csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben összeolvasztjuk a vaj és az olaj felét, rádobjuk a csirkemell csíkokat és megsütjük.

2. Egy másik serpenyőben a vaj és az olaj másik felén megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.

3. Hozzátesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Nem kell teljesen elfőzni a levét.

4. Belekeverjük a mustármagot és a karikákra szeletelt uborkát.

5. Hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt, és a sült csirkemell csíkokat és az egészet összefőzzük.

6. Rizzsel tálaljuk.


Ajánlott borok: