Hozzávalók
- 4 kemény körte
- 7,5 dl száraz vörösbor
- 5 evőkanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 rúd fahéj
- diónyi friss gyömbér
- vanília fagyi
Elkészítés
1. A körtéket egészben meghámozzuk, egy lábasba tesszük, ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a mézet, a vaníliás cukrot, a 2 rúd fahéjat és a meghámozott, feldarabolt gyömbért.
2. Fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 20 perc alatt puhára főzzük a körtéket, majd kiemeljük azokat a lábasból.
3. A bort magas hőmérsékleten beforraljuk (redukáljuk), míg szirupos lesz. Ez kb. 40-50 perc. A szirupot leszűrjük, bevonjuk vele a körtéket és vanília fagyival tálaljuk.