Vörösboros körte

Hozzávalók

  • 4 kemény körte
  • 7,5 dl száraz vörösbor
  • 5 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 rúd fahéj
  • diónyi friss gyömbér
  • vanília fagyi

Elkészítés

1. A körtéket egészben meghámozzuk, egy lábasba tesszük, ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a mézet, a vaníliás cukrot, a 2 rúd fahéjat és a meghámozott, feldarabolt gyömbért.

2. Fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 20 perc alatt puhára főzzük a körtéket, majd kiemeljük azokat a lábasból.

3. A bort magas hőmérsékleten beforraljuk (redukáljuk), míg szirupos lesz. Ez kb. 40-50 perc. A szirupot leszűrjük, bevonjuk vele a körtéket és vanília fagyival tálaljuk.


Ajánlott borok: