Hozzávalók (4 főre)
- 25 dkg bulgur
- 10 dkg bacon
- 70 dkg csirkemell
- 2 dl száraz fehérbor
- 7 dl főzőtejszín
- 1 csokor medvehagyma (kb.300 g)
- őrölt feketebors
- őrölt fehérbors
- só
- 12 dkg feta sajt
- parmezán sajt
Elkészítés
1. A bulgurnak vizet forralunk, majd beáztatjuk.
2. A felkockázott bacont egy nagy serpenyőben annyira megpirítjuk, hogy engedjen egy kis zsírt, ha kevésnek találjuk, egy kis olívaolajjal kiegészítjük.
3. Rádobjuk a kis kockákra vagy csíkokra vágott csirkemellet, picit sózzuk és együtt pirítjuk tovább, míg a csirke aranybarna nem lesz.
4. Ráöntjük a bort, hogy majdnem ellepje, majd teljesen elfőzzük róla a levet.
Ezután alacsonyabbra vesszük a lángot és ráöntjük a tejszínt, ízesítjük a 2 féle borssal.
5. A medvehagymát apróra vágjuk, és amikor már “rottyant” egyet a tejszín, belekeverjük. Kóstolás után ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk és még egyet forralunk rajta.
6. A feta sajtot apró kockákra vágjuk és összekeverjük a még meleg bulgurral. Parmezánforgáccsal tálaljuk.