Hozzávalók (4 főre)

  • 25 dkg bulgur
  • 10 dkg bacon
  • 70 dkg csirkemell
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 7 dl főzőtejszín
  • 1 csokor medvehagyma (kb.300 g)
  • őrölt feketebors
  • őrölt fehérbors
  • 12 dkg feta sajt
  • parmezán sajt

Elkészítés

1. A bulgurnak vizet forralunk, majd beáztatjuk.

2. A felkockázott bacont egy nagy serpenyőben annyira megpirítjuk, hogy engedjen egy kis zsírt, ha kevésnek találjuk, egy kis olívaolajjal kiegészítjük.

3. Rádobjuk a kis kockákra vagy csíkokra vágott csirkemellet, picit sózzuk és együtt pirítjuk tovább, míg a csirke aranybarna nem lesz.

4. Ráöntjük a bort, hogy majdnem ellepje, majd teljesen elfőzzük róla a levet.
Ezután alacsonyabbra vesszük a lángot és ráöntjük a tejszínt, ízesítjük a 2 féle borssal.

5. A medvehagymát apróra vágjuk, és amikor már “rottyant” egyet a tejszín, belekeverjük. Kóstolás után ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk és még egyet forralunk rajta.

6. A feta sajtot apró kockákra vágjuk és összekeverjük a még meleg bulgurral. Parmezánforgáccsal tálaljuk.


Ajánlott borok: