Hozzávalók (4 főre)

      • húsvéti kötözött sonka megfőzve
      • kalács

A tojássalátához:

      • 10 tojás
      • 250 g tejföl
      • 100 g majonéz
      • 2 ek mustár
      • 1 kk porcukor
      • 1 ek frissen facsart citromlé
      • 1 csokor újhagyma
      • 1 fej lilahagyma
      • só, bors

Elkészítés

1. Elkészítjük a tojássalátát. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk.

2. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a porcukorral és a citromlével.

3. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk, a lilahagymát négybe vágjuk és vékonyan felszeleteljük.

4. A tojásokat feldaraboljuk és a hagymákkal együtt beleforgatjuk a majonézes mártásba. Sózzuk, borsozzuk, és tálalásig hűtőben tároljuk.

5. A kalács szeleteket megpirítjuk, ráhalmozunk a tojássalátából és rátépkedjük a főtt sonkát.


Ajánlott borok: