Hozzávalók
A szószhoz:
- 1,5 dl szójaszósz
- 3 ek osztrigaszósz
- 2 ek tamarind paszta
- 1 ek szezámolaj
- 6 ek nádcukor
- 1 kk chilipor
- 0,5 dl víz
A tésztához:
- 300 g rizstészta
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- hüvelykujjnyi gyömbér
- 1 kis chili paprika
- 450 g garnéla
- 4 újhagyma
- 2 sárgarépa
- 400 g mirelit thai zöldségmix
- 4 tojás
- sótlan mogyoró
- friss koriander
Elkészítés
1. A szósz hozzávalóit összekeverjük és félretesszük.
2. A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük vagy beáztatjuk, majd felhasználásig hideg vízbe tesszük.
3. Minden hozzávalót előkészítünk, hogy a gyors pirításhoz minden kéznél legyen.
4. Az olajat felhevítjük egy wokban, vagy egy nagy serpenyőben, majd elkezdjük megpirítani benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a felkarikázott chili paprikát.
5. Pár perc pirítás után beledobjuk a garnélát és jól átpirítjuk. Mehet bele a vékony csíkokra vágott sárgarépa, a nagyobb darabokra szeletelt újhagyma és a kiengedett zöldségmix.
6. Ismét pár percig pirítjuk, majd a wok egyik oldalán helyet csinálunk és ide öntjük bele a felvert tojásokat. Néhány másodpercig sütjük, majd összekeverjük a wok tartalmával.
7. A tésztáról leszűrjük a hideg vizet, beletesszük a wokba, elkeverjük és rálocsoljuk a korábban elkészített szószt, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.
8. Friss korianderrel és pirított mogyoróval megszórva tálaljuk.