Hozzávalók

A szószhoz:

      • 1,5 dl szójaszósz
      • 3 ek osztrigaszósz
      • 2 ek tamarind paszta
      • 1 ek szezámolaj
      • 6 ek nádcukor
      • 1 kk chilipor
      • 0,5 dl víz

A tésztához:

      • 300 g rizstészta
      • 2 ek olívaolaj
      • 1 fej vöröshagyma
      • 4 gerezd fokhagyma
      • hüvelykujjnyi gyömbér
      • 1 kis chili paprika
      • 450 g garnéla
      • 4 újhagyma
      • 2 sárgarépa
      • 400 g mirelit thai zöldségmix
      • 4 tojás
      • sótlan mogyoró
      • friss koriander

Elkészítés

1. A szósz hozzávalóit összekeverjük és félretesszük.

2. A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük vagy beáztatjuk, majd felhasználásig hideg vízbe tesszük.

3. Minden hozzávalót előkészítünk, hogy a gyors pirításhoz minden kéznél legyen.

4. Az olajat felhevítjük egy wokban, vagy egy nagy serpenyőben, majd elkezdjük megpirítani benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a felkarikázott chili paprikát.

5. Pár perc pirítás után beledobjuk a garnélát és jól átpirítjuk. Mehet bele a vékony csíkokra vágott sárgarépa, a nagyobb darabokra szeletelt újhagyma és a kiengedett zöldségmix.

6. Ismét pár percig pirítjuk, majd a wok egyik oldalán helyet csinálunk és ide öntjük bele a felvert tojásokat. Néhány másodpercig sütjük, majd összekeverjük a wok tartalmával.

7. A tésztáról leszűrjük a hideg vizet, beletesszük a wokba, elkeverjük és rálocsoljuk a korábban elkészített szószt, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.

8. Friss korianderrel és pirított mogyoróval megszórva tálaljuk.


Ajánlott borok: