Hozzávalók (6 főre)

  • 2 ek vaj
  • 2 ek kacsazsír
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg barna csiperke
  • 1,5 kg csirkecomb
  • só, bors
  • 10 dkg liszt
  • 8 db salotta- vagy sonkahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 üveg száraz vörösbor
  • 0,5 l alaplé
  • 1 ek kakukkfű
  • 4 ág rozmaring
  • 4 levél vagy 1 tk zsálya
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés

1. A vajat és a zsírt felhevítjük egy edényben, hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát. Megpirítjuk majd kivesszük az edényből és félretesszük.

2. A nagyobb darabokra vágott gombát és megpirítjuk a zsírban, majd kivesszük és félretesszük.

3. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd a zsírban megpirítjuk és kivesszük.

4. Beletesszük a zsírba a félbevágott sonkahagymákat, az apróra vágott fokhagymát és a nagyobb darabokra vágott sárgarépát. Tovább pirítjuk majd hozzáadjuk a paradicsompürét amit szintén átpirítunk.

5. Visszatesszük az edénybe a csirkecombokat, és a megpirított szalonnát, felöntjük az egész üveg borral és az alaplével. Hozzáadjuk a fűszereket, felforraljuk, és ha szükséges sózzuk.

6. Fedő alatt 1,5-2 órán át főzzük, ha túl híg a leve akkor fedő nélkül főzzük, amíg besűrűsödik a szaft. Főzés vége előtt fél órával hozzáadjuk a gombát.

7. Friss baguette-tel vagy kenyérrel tálaljuk.


Ajánlott borok: