Hozzávalók (6 főre)
- 2 ek vaj
- 2 ek kacsazsír
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg barna csiperke
- 1,5 kg csirkecomb
- só, bors
- 10 dkg liszt
- 8 db salotta- vagy sonkahagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 üveg száraz vörösbor
- 0,5 l alaplé
- 1 ek kakukkfű
- 4 ág rozmaring
- 4 levél vagy 1 tk zsálya
- fél csokor petrezselyem
Elkészítés
1. A vajat és a zsírt felhevítjük egy edényben, hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát. Megpirítjuk majd kivesszük az edényből és félretesszük.
2. A nagyobb darabokra vágott gombát és megpirítjuk a zsírban, majd kivesszük és félretesszük.
3. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd a zsírban megpirítjuk és kivesszük.
4. Beletesszük a zsírba a félbevágott sonkahagymákat, az apróra vágott fokhagymát és a nagyobb darabokra vágott sárgarépát. Tovább pirítjuk majd hozzáadjuk a paradicsompürét amit szintén átpirítunk.
5. Visszatesszük az edénybe a csirkecombokat, és a megpirított szalonnát, felöntjük az egész üveg borral és az alaplével. Hozzáadjuk a fűszereket, felforraljuk, és ha szükséges sózzuk.
6. Fedő alatt 1,5-2 órán át főzzük, ha túl híg a leve akkor fedő nélkül főzzük, amíg besűrűsödik a szaft. Főzés vége előtt fél órával hozzáadjuk a gombát.
7. Friss baguette-tel vagy kenyérrel tálaljuk.