Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 300 g spenót
  • só, frissen őrölt feketebors
  • 50 g krémsajt
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 60 dkg lazacfilé bőr nélkül
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás a kenéshez
  • 150 g vegyes zöldsaláta
  • 1 gránátalma
  • Elkészítés

    1. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát és pár percig tovább pirítjuk.

    2. Rádobjuk a spenótot és pár percig kevergetve megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a krémsajtot és a zsemlemorzsát.

    3. A lazacot kiszálkázzuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és hosszában félbevágjuk.

    4. Kiterítjük a leveles tésztát úgy, hogy a hosszabb oldala legyen alul. A rövidebb oldalából levágunk egy 5 cm-es csíkot, ebből vágjuk ki majd a csillag formákat.

    5. A tészta alsó felére hosszában rápakoljuk a spenótot úgy, hogy alul és a két végén hagyunk 2-2 cm-t.

    6. A 2 lazac szeletet egymásra fektetjük és ráhelyezzük a spenótra. Ráhajtjuk a tésztát és a széleket összenyomkodjuk.

    7. A levágott tészta csíkból egy csillag alakú kiszúró segítségével kivágunk 10-12 darab csillag formát és elrendezzük a tészta tetején. Az egészet lekenjük a felvert tojással és 200°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

    8. A friss zöldsalátát meglocsoljuk kevés olívaolajjal, picit borsozzuk és rászórjuk a gránátalma magokat. Az elkészült Wellingtonnal azonnal tálaljuk.


    Ajánlott borok: