Hozzávalók

  • 8 szál spárga
  • 250 g újkrumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 póréhagyma
  • 1,5 l zöldségleves alaplé
  • 50 g spenót
  • 150 g zöldborsó
  • 1 csomó petrezselyem
  • 2 mk só
  • 1 mk frissen őrölt feketebors
  • 2 csipet fehérbors
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

1. A spárgák fás végeit eltávolítjuk, a szárait meghámozzuk és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, és felkockázzuk.

2. Az olívaolajon megdinszteljük a felkarikázott póréhagymát. Hozzáadjuk a spárgát, és a krumplit, felöntjük az alaplével és 10 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a spenótot, a borsót, az apróra vágott petrezselymet és a fűszereket, majd további 10 percig főzzük.

4. Botmixerrel pépesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és felforraljuk.


Ajánlott borok: