Hozzávalók (4 főre)
- 4 db kacsacomb
- só
- 1 db narancs
A mázhoz:
- 1 db narancs
- 2 ek narancslekvár
- 1 tk szójaszósz/li>
- 1 tk balzsamecet
- só és feketebors
A hercegnő burgonyához:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 tk só
A salátához:
- 1 csomag vegyes zöldsaláta
- 2 db narancs
- 1 db gránátalma
- 3 ek olívaolaj
- 1 csipet só, 1 csipet bors
Elkészítés
1. A kacsacombokat besózzuk és egy tepsibe helyezzük. A mázhoz összekeverjük a narancs kifacsart levét a narancslekvárral, a szójaszósszal, a balzsamecettel és egy csipet sóval és borssal.
2. A máz felével bekenjük a húsokat, kevés vizet öntünk a tepsibe és alufóliával lefedve, 180°C-ra előmelegített sütőben 90 percig sütjük.
3. Kivesszük a tepsit, és a combokat bekenjük a maradék mázzal. Egy narancsot felkarikázunk és a húsok köré helyezzük a szeleteket. Visszatesszük a sütőbe a tepsit és fólia nélkül, 20-30 perc alatt pirosra sütjük a kacsacombokat.
4. Közben a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, áttörjük, majd belekeverjük a vajat, és miután kihűlt, a tojássárgáját, a szerecsendiót és a sót.
5. Egy habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomkodunk a masszából. 200°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
6. A salátához egy narancsot meghámozunk, felkockázzuk, majd a gránátalmából kiütögetett magokkal együtt hozzákeverjük a zöldsalátához. Az öntethez elkeverjük egy narancs kifacsart levét az olívaolajjal, a sóval, a borssal és a salátára locsoljuk.
7. Tálalásnál a salátára fektetjük a kacsacombot, és a frissen kisült hercegnő burgonyát.