Hozzávalók (4 főre)

      • 4 db kacsacomb
      • 1 db narancs

A mázhoz:

      • 1 db narancs
      • 2 ek narancslekvár
      • 1 tk szójaszósz/li>
      • 1 tk balzsamecet
      • só és feketebors

A hercegnő burgonyához:

        • 1 kg burgonya
        • 10 dkg vaj
        • 2 tojássárgája
        • 1 mk őrölt szerecsendió
        • 1 tk só

A salátához:

      • 1 csomag vegyes zöldsaláta
      • 2 db narancs
      • 1 db gránátalma
      • 3 ek olívaolaj
      • 1 csipet só, 1 csipet bors

Elkészítés

1. A kacsacombokat besózzuk és egy tepsibe helyezzük. A mázhoz összekeverjük a narancs kifacsart levét a narancslekvárral, a szójaszósszal, a balzsamecettel és egy csipet sóval és borssal.

2. A máz felével bekenjük a húsokat, kevés vizet öntünk a tepsibe és alufóliával lefedve, 180°C-ra előmelegített sütőben 90 percig sütjük.

3. Kivesszük a tepsit, és a combokat bekenjük a maradék mázzal. Egy narancsot felkarikázunk és a húsok köré helyezzük a szeleteket. Visszatesszük a sütőbe a tepsit és fólia nélkül, 20-30 perc alatt pirosra sütjük a kacsacombokat.

4. Közben a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, áttörjük, majd belekeverjük a vajat, és miután kihűlt, a tojássárgáját, a szerecsendiót és a sót.

5. Egy habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomkodunk a masszából. 200°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

6. A salátához egy narancsot meghámozunk, felkockázzuk, majd a gránátalmából kiütögetett magokkal együtt hozzákeverjük a zöldsalátához. Az öntethez elkeverjük egy narancs kifacsart levét az olívaolajjal, a sóval, a borssal és a salátára locsoljuk.

7. Tálalásnál a salátára fektetjük a kacsacombot, és a frissen kisült hercegnő burgonyát.


Ajánlott borok: