Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 6 tojás
- fél csomag sütőpor
- 2 narancs
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kandírozott narancskocka
A krémhez:
- 4 dl 100%-os vagy frissen facsart narancslé
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg vaj
- 2 narancs
A díszítéshez:
- 3 narancs
Elkészítés
1. A díszítéshez 2 narancsot megmosunk és 2-3 mm vastag körszeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 120°C-ra előmelegített sütőben 60 perc alatt kiszárítjuk.
2. A tésztához a puha vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat majd beleforgatjuk a sütőporral és a narancsok reszelt héjával elkevert lisztet. Végül belekeverjük a kandírozott narancskockát is.
3. A massza harmadát egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Még két tortalapot készítünk ugyanígy.
4. A krémhez felforralunk 3 dl narancslevet a cukorral, majd besűrítjük az 1 dl narancslében elkevert pudingporral. Ha kihűlt, robotgéppel habosra keverjük a puha vajjal és a narancsok reszelt héjával.
5. A narancsok húsát apró kockákra vágjuk. A tortalapokat betöltjük a krémmel, úgy hogy a felkockázott narancsot a rétegek közé szórjuk. Vékony rétegben a torta oldalára és tetejére is kenünk krémet.
6. Hűtőbe tesszük és tálaláskor egy narancs reszelt héjával és a sült narancs szeletekkel díszítjük.