Hozzávalók

A tésztához:

      • 30 dkg vaj
      • 25 dkg porcukor
      • 6 tojás
      • fél csomag sütőpor
      • 2 narancs
      • 30 dkg liszt
      • 10 dkg kandírozott narancskocka

A krémhez:

      • 4 dl 100%-os vagy frissen facsart narancslé
      • 5 dkg cukor
      • 1 csomag vaníliás pudingpor
      • 25 dkg vaj
      • 2 narancs

A díszítéshez:

      • 3 narancs

Elkészítés

1. A díszítéshez 2 narancsot megmosunk és 2-3 mm vastag körszeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 120°C-ra előmelegített sütőben 60 perc alatt kiszárítjuk.

2. A tésztához a puha vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat majd beleforgatjuk a sütőporral és a narancsok reszelt héjával elkevert lisztet. Végül belekeverjük a kandírozott narancskockát is.

3. A massza harmadát egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Még két tortalapot készítünk ugyanígy.

4. A krémhez felforralunk 3 dl narancslevet a cukorral, majd besűrítjük az 1 dl narancslében elkevert pudingporral. Ha kihűlt, robotgéppel habosra keverjük a puha vajjal és a narancsok reszelt héjával.

5. A narancsok húsát apró kockákra vágjuk. A tortalapokat betöltjük a krémmel, úgy hogy a felkockázott narancsot a rétegek közé szórjuk. Vékony rétegben a torta oldalára és tetejére is kenünk krémet.

6. Hűtőbe tesszük és tálaláskor egy narancs reszelt héjával és a sült narancs szeletekkel díszítjük.


Ajánlott borok: