Hozzávalók

  • 500 g maccheroni tészta
  • 10 dkg vaj
  • 5 ek liszt
  • 8 dl tej
  • só, bors
  • 1 mk szerecsendió/li>
  • 20 dkg vörös cheddar sajt/li>
  • 20 dkg gouda sajt

Elkészítés

1. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

2. A besamel mártáshoz egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a felmelegített tejjel, és szintén kevergetve pár percig főzzük .

3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, a reszelt sajtokat, és alaposan elkeverjük. Ha felolvadt a sajt, beleforgatjuk a tésztát, és egy sütőtálba öntjük az egészet.
4. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük.


Ajánlott borok: