Eggs Benedict

Hozzávalók

  • 3 db tojássárgája
  • 2 csipet só
  • 2 tk citromlé
  • 115 g vaj
  • 8 db tojás
  • 8 szelet angol szalonna
  • 4 szelet kenyér
  • 20 g vaj

Elkészítés

1. A hollandi mártáshoz a tojássárgákat a sóval és a citromlével egy turmixgépben pár másodperc alatt összekeverjük.

2. A vajat egy lábosban addig melegítjük, míg bugyogni nem kezd. Beindítjuk a turmixgépet és a meleg vajat vékony sugárban hozzáadjuk a tojássárgához, míg sűrű krém nem képződik.

3. Egy deszkára simítunk egy kb. 40 cm-es folpack darabot és vékonyan beolajozzuk. Aláhelyezünk egy müzlis tálat és belenyomjuk a folpackot.

4. Feltörünk 2 tojást, beletesszük a tálba, majd összefogjuk a folpack négy sarkát és szorosan a tojások fölött megkötjük. Még 3 ilyen csomagot készítünk. A tojásokat bugyogó vízben 8 percig főzzük, majd óvatosan kibontjuk a folpackból.

5. A szalonna szeleteket ropogósra sütjük, a kenyeret megpirítjuk.

6. Tányérra helyezünk egy szelet kenyeret, vékonyan megkenjük vajjal, ráfektetünk két szelet szalonnát, erre a tojást, majd meglocsoljuk a mártással. Azonnal, langyosan tálaljuk.


Ajánlott borok: