Hozzávalók
A csirkeszárnyakhoz:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 2 ek szójaszósz
- 12 ek méz
- 2 ek chili szósz
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk fokhagyma granulátum
- 2 tk étkezési keményítő
- 1 db kis chili paprika
A zöldségchipshez:
- 4 db édesburgonya
- 4 db cékla
- 0,5 l olaj
A mártogatóshoz:
- 300 g görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
1. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, beleforgatjuk a szárnyakat és az egészet beleöntjük egy tepsibe. Lefedjük alufóliával és 200°C-on 40 percig sütjük, majd alufólia nélkül további 20 percig pirítjuk.
2. Közben alaposan megmossuk a zöldségeket, de nem hámozzuk meg, majd felszeleteljük 2 mm vastagságú szeletekre. Forró olajban, több részletben, pár perc alatt átsütjük, majd papírtörlőre kiszedjük.
3. A zöldségszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200°C-on 5 percig sütjük, végül megsózzuk.
4. A mártogatóshoz elkeverjük a joghurtban az összezúzott fokhagymát, a citrom levét, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és a frissen sült csirkeszárnnyal és a zöldégchipsszel tálaljuk.