Baconös-tejszínes spagetti ruccolával

Hozzávalók

  • 30 dkg szeletelt bacon
  • 1,5 dl száraz fehébor
  • 700 ml főzőtejszín
  • fehérbors
  • 100 g ruccola
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 ek méz
  • 500 g spagetti
  • olívaolaj
  • parmezán sajt

Elkészítés

1. A szeletelt bacont kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk és egy serpenyőben pirosra sütjük.

2. Felöntjük a fehérborral, majd elfőzzük róla ezt a levet. Ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és forralunk rajta egyet.

3. A mosott ruccolára ráöntjük a mézes-balzsamecetes öntetet.

4. A tésztát sós, olívaolajas vízben kifőzzük és beleforgatjuk a mártásba.

5. Ruccolával, reszelt parmezánnal tálaljuk.


Ajánlott borok: