Zserbós pohárkrém

Hozzávalók

A tésztához:

      • 30 dkg liszt
      • 20 dkg vaj
      • 10 dkg porcukor
      • 2 tojássárgája

A diókrémhez:

        • 5 dl tej
        • 12 dkg cukor
        • 1 csomag vaníliás pudingpor
        • 6 dl habtejszín
        • 1 tk őrölt fahéj
        • 20 dkg darált dió
        • 1 citrom reszelt héja
        • 60 dkg sárgabarack lekvár

    A díszítéshez:

        • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a porcukorral, majd a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

    2. Fél cm vastag, kb. 20×30 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, kis darabokra törjük.

    3. A krémhez pudingot főzünk a tejből, a cukorból és a pudingporból. A hideg tejszínt habbá verjük és a kihűlt pudingba keverjük, majd beleforgatjuk a fahéjat, a diót és a citromhéjat is.

    4. Az összetört linzert, a baracklekvárt és a krémet felváltva poharakba rétegezzük és csokoládéforgáccsal díszítjük.


    Ajánlott borok: