Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 tk só
- 2 tk bors
- 2 dl száraz rozébor
- 3×400 g hámozott paradicsom konzerv
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk oregánó
- ½ tk kakukkfű
- ½ tk rozmaring
- ½ tk majoranna
- 1 ek petrezselyem
- 8 levél friss bazsalikom
- 500 g fusilli tészta
- parmezán sajt
Elkészítés
1. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben megdinszteljük az olívaolajon.
2. Rádobjuk a darált húst, kicsit megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ekkor levet enged, ezt elfőzzük, majd felöntjük a borral, amit szintén teljesen elfőzünk róla.
3. Ráöntjük a hámozott paradicsomokat, fakanállal összetörjük kisebb darabokra. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket, majd közepes lángon kb. 10 percig főzzük.
4. Közben megfőzzük a tésztát, és a raguval összekeverve, reszelt parmezánnal tálaljuk.