Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl kefir
  • 6 kávéskanál piros ételfesték
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 cékla leve
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 12 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • fél lime
  • 3 csepp vanília aroma
  • 2,5 dl habtejszín
  • fél teáskanál zselatinpor

Elkészítés

1. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, a kefirt, az ételfestéket, az ecetet és a cékla levét. Ha nincs gyümölcscentrifugánk, akkor a meghámozott céklát lereszeljük, állni hagyjuk kb. 20 percet, majd kicsavarjuk.

2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával, a sóval és beleforgatjuk a vajas masszába.

3. A tésztát 2 részre osztjuk és egy részt sütőpapírral bélelt kb. 18 cm-es szív alakú tortaformába öntünk. 170°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. 2 szív alakú tortalapot sütünk így.

4. A krémhez összekeverjük a mascarponét a porcukorral, fél lime héjával és levével, a vanília aromával, és hozzáforgatjuk a kemény habbá vert hideg tejszínt. Végül a hideg vízben megduzzasztott zselatinport is belekeverjük.

5. A piskótákról lehúzzuk a sütőpapírt, és ha az oldaluk megbarnult, körben levágunk egy vékony réteget róluk, hogy szép pirosak legyenek.

6. A krém felét betöltjük a kihűlt tortalapok közé, a másik felét a tetejére kenjük. Piros piskóta morzsával díszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.


Ajánlott borok: