Kiadós disznótoros lakoma.

Hozzávalók

  • 3 szál véres vagy májas hurka
  • 3 szál sütnivaló kolbász
  • 1,5 kg burgonya
  • 6 evőkanál zsír
  • 0,5 kg savanyú káposzta

Elkészítés

1. A hurkákat és a kolbászokat megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. A burgonyát meghámozzuk.

2. Egy tepsit kikenünk 2 evőkanál zsírral és belefektetjük a hurkákat és a kolbászokat. Bekenjük őket 1 evőkanál zsírral, a kolbászokat villával meg is szurkáljuk.

3. A káposztát hideg vízben átöblítjük, kinyomkodjuk és a húsok köré rendezzük a tepsiben.

4. A megtisztított burgonyát felkarikázzuk és szintén a tepsibe tesszük, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle. A maradék zsírt rákanalazzuk, enyhén sózzuk.

5. 200 ˚C-os, előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd megfordítjuk a kolbászokat, a hurkákat és a krumplikat, a kolbászok másik oldalát is megszurkáljuk, és további fél órára visszatesszük a sütőbe.


Ajánlott borok: