Mákos, aszalt szilvás pohárkrém

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 12 dkg barnacukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl habtejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg aszalt szilva
  • 5 cl víz
  • 1 teáskanál zselatinpor
  • 5 dkg darált mák
  • 5 dkg aszalt szilva
  • színes dekorcukor

Elkészítés

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a sütőporral és darált mákkal elkevert lisztet is beleforgatjuk.

2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

3. A krémhez a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, a porcukrot és az apró kockákra vágott aszalt szilvát. Végül a hideg vízben megduzzasztott zselatinport is belekeverjük.

4. Az elkészült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és 1×1 centiméteres kockákra vágjuk. A piskótakockákból egy réteget kisebb poharak aljába szórunk, majd jöhet egy adag aszalt szilvás krém. Újabb réteg piskóta következik és a pohár tetejére krém kerül.

5. Díszítésként megszórjuk darált mákkal, apróra vágott aszalt szilvával és dekorcukorral. Tálalásig hűtőben tároljuk.


Ajánlott borok: