Hozzávalók
- 6 tojás
- 12 dkg barnacukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg liszt
- 4 dl habtejszín
- 50 dkg mascarpone
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg aszalt szilva
- 5 cl víz
- 1 teáskanál zselatinpor
- 5 dkg darált mák
- 5 dkg aszalt szilva
- színes dekorcukor
Elkészítés
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a sütőporral és darált mákkal elkevert lisztet is beleforgatjuk.
2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
3. A krémhez a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, a porcukrot és az apró kockákra vágott aszalt szilvát. Végül a hideg vízben megduzzasztott zselatinport is belekeverjük.
4. Az elkészült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és 1×1 centiméteres kockákra vágjuk. A piskótakockákból egy réteget kisebb poharak aljába szórunk, majd jöhet egy adag aszalt szilvás krém. Újabb réteg piskóta következik és a pohár tetejére krém kerül.
5. Díszítésként megszórjuk darált mákkal, apróra vágott aszalt szilvával és dekorcukorral. Tálalásig hűtőben tároljuk.