Túrós pogácsa

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg vaj
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 db tojássárgája
  • 30 g élesztő
  • 20 g só
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a túrót, a tojássárgáját, az élesztőt és a sót, majd alaposan összegyúrjuk. Letakarva 20 percig hűtőben pihentetjük.

2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyik felét bekenjük tojással és ráhajtjuk a tészta másik felét.

3. Elforgatjuk 90 fokkal, megint vékonyra kinyújtjuk, egyik felét bekenjük tojással és ráhajtjuk a tészta másik felét.

4. Most ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal és 10 percig pihentetjük.

5. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük.


Ajánlott borok: