Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 50 dkg vaj
- 50 dkg tehéntúró
- 2 db tojássárgája
- 30 g élesztő
- 20 g só
- 1 db tojás a kenéshez
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítés
1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a túrót, a tojássárgáját, az élesztőt és a sót, majd alaposan összegyúrjuk. Letakarva 20 percig hűtőben pihentetjük.
2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyik felét bekenjük tojással és ráhajtjuk a tészta másik felét.
3. Elforgatjuk 90 fokkal, megint vékonyra kinyújtjuk, egyik felét bekenjük tojással és ráhajtjuk a tészta másik felét.
4. Most ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal és 10 percig pihentetjük.
5. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük.