Hozzávalók (4 főre)
- 40 dkg kenyérliszt
- 1 tk szárított élesztő
- 1 tk só
- 6 ek olívaolaj
- 250 ml melegvíz
- 1 fürt kék szőlő
- 4 ág rozmaring
- 10 dkg kecskesajt
Elkészítés
1. Egy keverőtálba szórjuk a lisztet, az élesztőt és a sót. Hozzáadunk 4 evőkanál olívaolajat és beleöntjük a meleg vizet.
2. Alaposan összedolgozzuk a tésztát majd letakarva, 2 órán át kelesztjük.
3. Kiolajozunk egy kb. 20×30 cm-es tepsit és belenyomkodjuk a tésztát.
4. Rászórjuk a szőlőt és a letépkedett rozmaring leveleket, majd meglocsoljuk a maradék 2 ek olívaolajjal.
5. Ujjunkkal kisebb mélyedéseket nyomkodunk a tésztába és további 45 percig kelesztjük.
6. 200°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük és friss kecskesajttal tálaljuk.