Hozzávalók (4 főre)

  • 40 dkg kenyérliszt
  • 1 tk szárított élesztő
  • 1 tk só
  • 6 ek olívaolaj
  • 250 ml melegvíz
  • 1 fürt kék szőlő
  • 4 ág rozmaring
  • 10 dkg kecskesajt

Elkészítés

1. Egy keverőtálba szórjuk a lisztet, az élesztőt és a sót. Hozzáadunk 4 evőkanál olívaolajat és beleöntjük a meleg vizet.

2. Alaposan összedolgozzuk a tésztát majd letakarva, 2 órán át kelesztjük.

3. Kiolajozunk egy kb. 20×30 cm-es tepsit és belenyomkodjuk a tésztát.

4. Rászórjuk a szőlőt és a letépkedett rozmaring leveleket, majd meglocsoljuk a maradék 2 ek olívaolajjal.

5. Ujjunkkal kisebb mélyedéseket nyomkodunk a tésztába és további 45 percig kelesztjük.

6. 200°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük és friss kecskesajttal tálaljuk.


Ajánlott borok: