Mézes-mustáros tarja

Hozzávalók

  • 1 kg sertéstarja
  • 3 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet szerecsendió
  • 2 csipet fehérbors
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 dl olaj
  • 1 kg újburgonya
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 4 cső zsenge kukorica
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés

1. A páchoz egy tálban, kézi habverővel összekeverjük a mustárt, a mézet, az összezúzott fokhagymát, a fűszereket és az olajat. Belehelyezzük a hússzeleteket, úgy, hogy mindenhol érje a pác. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük.

2. Az újburgonyát megmossuk, alaposan átdörzsöljük és félbe vágjuk. Egy tepsit kikenünk a zsírral és a vágott felükkel lefelé belehelyezzük a burgonyákat. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megsózzuk.

3. Amíg a burgonya sül, elkészítjük a kukoricát és a sertéstarját.

4. A kukoricáról leszedjük a héját és a csöveket 3 részre törjük. Akkor zsenge a kukorica, ha nem száraz a bajsza, illetve ha a körmünkkel megnyomunk egy kukoricaszemet levet ereszt.

5. A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük az olívaolajjal és egy kis sóval. Ráhelyezzük a grillre a kukoricákat és a fokhagymás olajjal kenegetve, sűrűn forgatva megsütjük.

6. A húsok mindkét oldalát grillen 10-10 percig átsütjük.


Ajánlott borok: