Hozzávalók
- 1 kg sertéstarja
- 3 evőkanál mustár
- 4 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet szerecsendió
- 2 csipet fehérbors
- 1 teáskanál só
- 1,5 dl olaj
- 1 kg újburgonya
- 2 evőkanál kacsazsír
- 4 cső zsenge kukorica
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- só
Elkészítés
1. A páchoz egy tálban, kézi habverővel összekeverjük a mustárt, a mézet, az összezúzott fokhagymát, a fűszereket és az olajat. Belehelyezzük a hússzeleteket, úgy, hogy mindenhol érje a pác. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
2. Az újburgonyát megmossuk, alaposan átdörzsöljük és félbe vágjuk. Egy tepsit kikenünk a zsírral és a vágott felükkel lefelé belehelyezzük a burgonyákat. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megsózzuk.
3. Amíg a burgonya sül, elkészítjük a kukoricát és a sertéstarját.
4. A kukoricáról leszedjük a héját és a csöveket 3 részre törjük. Akkor zsenge a kukorica, ha nem száraz a bajsza, illetve ha a körmünkkel megnyomunk egy kukoricaszemet levet ereszt.
5. A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük az olívaolajjal és egy kis sóval. Ráhelyezzük a grillre a kukoricákat és a fokhagymás olajjal kenegetve, sűrűn forgatva megsütjük.
6. A húsok mindkét oldalát grillen 10-10 percig átsütjük.