Grillezett csirkemell görög salátával

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál fehérbors
  • 1 teáskanál Cayenne bors
  • 1 evőkanál só
  • 1 kígyóuborka
  • 1 db kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 20 szem fekete olívabogyó
  • 20 dkg fetasajt
  • extra szűz olívaolaj
  • oregánó

Elkészítés

1. A csirkemell filéket megmossuk, ha túl nagyok, hosszában félbevágjuk.

2. A páchoz elkeverjük az olajat és a tejet a fűszerekkel, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.

3. Belehelyezzük a csirkemell szeleteket, úgy, hogy mindenhol érje a pác. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük.

4. A salátához alaposan megmossuk a zöldségeket. Az uborkát hosszában négybe vágjuk és felkockázzuk. A kápia paprikát csíkokra, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.

5. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket, hozzáadjuk az olívabogyót és a kockákra vágott fetasajtot. Meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk oregánóval.

6. A csirkemell filék mindkét oldalát 8-8 percig grillen átsütjük.


Ajánlott borok: