Hozzávalók
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 20 dkg (barna nád) cukor
- fél csomag sütőpor
- 0,5 liter tej
- 4 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- porcukor
Elkészítés
1. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe, hogy puhuljon. Kb. 7 dkg vajat megolvasztunk és hagyjuk szobahőmérsékletűvé hűlni.
2. A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük egy tálban. A tejet, a tojásokat, a kihűlt vajat és a vaníliás cukrot egy másik tálban felverjük gépi habverővel.
3. A maradék (kb.3 dkg) vajjal kikenünk egy kb. 25×35 cm-es tepsit. Beleszórjuk a lisztes-cukros keverék felét.
4. Kézzel egyenletesen rámorzsoljuk túrót és megszórjuk a lecsöpögtetett mazsolával. Rászórjuk a lisztes keverék másik felét és ráöntjük a tejes-tojásos-vajas keveréket.
5. Kb. 180 ⁰C-os előmelegített sütőben kb.50 perc alatt megsütjük – akkor jó, ha szépen elkezd barnulni (karamellizálódni) a teteje és a tűpróba is rendben.
6. Kicsit hagyjuk hűlni, langyosan szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.