Rántott csirkemell coleslaw salátával

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • olaj
  • 2 tojássárgája
  • fél teáskanál mustár
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál őrölt fehérbors
  • 3 dl étolaj
  • fél teáskanál citromlé
  • fél teáskanál hideg víz
  • 1 kg káposzta
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 teáskanál porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • só, fehérbors

Elkészítés

1. A majonézhez kézi habverővel kikeverjük a tojássárgáját, a mustárt, a sót és a fehérborsot. Vékony sugárban öntve, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, és jól eldolgozzuk.

2. Közben hozzáadjuk a citromlevet is, majd tovább keverjük. Végül hozzáadjuk a hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Ha az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, ízesíthetjük még egy kis sóval, borssal, citromlével, vagy mustárral.

3. Levágjuk a káposzta torzsáját, majd a káposzta leveleit apró darabokra vágva beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, majd hozzákeverjük a majonézt.

4. Végül elkeverjük benne a fehérborecetet, a porcukrot, és a tejszínt, ha szükséges sózzuk, borsozzuk és ezzel a coleslaw saláta elkészült.

5. A csirkemell filéket megmossuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd bepanírozzuk. Ehhez először a húsokat lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásokba, végül a zsemlemorzsába.

6. Forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.


Ajánlott borok: