Csörögefánk

Hozzávalók

  • 26 dkg búzaliszt
  • 2 g porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 150 ml 20%-os tejföl
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • étolaj
  • porcukor
  • baracklekvár

Elkészítés

1. A lisztet és a porcukrot elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a többi hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.

2. Folpackba csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

3. A tésztát kevés liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, 24 db téglalapra vágjuk rádlival, és hosszában, ferdén bevágjuk a közepüket.

4. A téglalapok egyik végét felülről áthúzzuk a bevágáson, hogy csörögefánk formát kapjunk.

5. Forró olajban kb. 2-2 perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

6. Még melegen, porcukorral megszórva, baracklekvárral tálaljuk.


Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
ElőzőKarácsony 2017
KövetkezőÉdes-csípős szűzérme