Hozzávalók
- 26 dkg búzaliszt
- 2 g porcukor
- 5 dkg vaj
- 150 ml 20%-os tejföl
- 3 db tojássárgája
- 1 csipet só
- étolaj
- porcukor
- baracklekvár
Elkészítés
1. A lisztet és a porcukrot elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a többi hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
2. Folpackba csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
3. A tésztát kevés liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, 24 db téglalapra vágjuk rádlival, és hosszában, ferdén bevágjuk a közepüket.
4. A téglalapok egyik végét felülről áthúzzuk a bevágáson, hogy csörögefánk formát kapjunk.
5. Forró olajban kb. 2-2 perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
6. Még melegen, porcukorral megszórva, baracklekvárral tálaljuk.