Mézeskalács torta

Hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 25 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • mézeskalács figurák

Elkészítés

1. A tésztához kihabosítjuk a puha vajat a porcukorral. A mézet és az egész tojásokat kézi habverővel összekeverjük, majd a vajhoz adjuk.

2. A sütőport és 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket elkeverünk a liszttel és beleforgatjuk a vajas masszába.

3. A tésztát 3 részre osztjuk és egy részt sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába öntünk. 170°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. 3 tortalapot sütünk így.

4. A krémhez pudingot főzünk a tejből, a cukorból és a pudingporból. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal és 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel.

5. A kihűlt tortalapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és egy kevés az oldalára is jusson. Hűtőbe tesszük.

6. Tálalás előtt mézeskalács figurákkal díszítjük.


Ajánlott borok: