Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 25 dkg liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- mézeskalács figurák
Elkészítés
1. A tésztához kihabosítjuk a puha vajat a porcukorral. A mézet és az egész tojásokat kézi habverővel összekeverjük, majd a vajhoz adjuk.
2. A sütőport és 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket elkeverünk a liszttel és beleforgatjuk a vajas masszába.
3. A tésztát 3 részre osztjuk és egy részt sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába öntünk. 170°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. 3 tortalapot sütünk így.
4. A krémhez pudingot főzünk a tejből, a cukorból és a pudingporból. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal és 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel.
5. A kihűlt tortalapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és egy kevés az oldalára is jusson. Hűtőbe tesszük.
6. Tálalás előtt mézeskalács figurákkal díszítjük.