Lángos

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 liter olaj

Elkészítés

1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a lisztet elkeverjük a sóval, a közepébe lyukat fúrunk.

2. Beleöntjük a felfutott élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, majd lágy tésztává gyúrjuk.

3. Langyos helyen, letakarva 1 órát kelesztjük.

4. Lisztes kézzel kisebb darabokat szakítunk belőle, amiket óvatosan kör alakúra húzogatunk.

5. Forró olajban 2 perc alatt mindkét oldalukat kisütjük. Kb. 8-10 darab lesz belőle.

6. Ízlés szerint fokhagymával, tejföllel és sajttal tálaljuk.


Ajánlott borok: