Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 3 evőkanál tejföl
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- 1 liter olaj
Elkészítés
1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a lisztet elkeverjük a sóval, a közepébe lyukat fúrunk.
2. Beleöntjük a felfutott élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, majd lágy tésztává gyúrjuk.
3. Langyos helyen, letakarva 1 órát kelesztjük.
4. Lisztes kézzel kisebb darabokat szakítunk belőle, amiket óvatosan kör alakúra húzogatunk.
5. Forró olajban 2 perc alatt mindkét oldalukat kisütjük. Kb. 8-10 darab lesz belőle.
6. Ízlés szerint fokhagymával, tejföllel és sajttal tálaljuk.