Hozzávalók
- 20 dkg zabkeksz
- 6 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál citromlé
- 3 kávéskanál hideg zselatinpor
- 2 dl habtejszín
- 40 dkg málna
- 3 evőkanál barnacukor
- 2 kávéskanál keményítő
Elkészítés
1. A zabkekszet morzsává törjük, vagy robotgépben morzsává daráljuk. Hozzákeverjük a megolvasztott vajat. A vajas morzsát 6 üvegpohár vagy kis tálka aljára nyomkodjuk.
2. A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a zselatinporral. A tejszínt felverjük, és a habot hozzákeverjük a krémhez.
3. A krémet belekanalazzuk a poharakba a kekszréteg tetejére, majd hűtőbe tesszük.
4. A málnát összefőzzük a barnacukorral és a keményítővel, kihűtjük, majd a poharakba a krém tetejére kanalazzuk. Tálalásig behűtjük.