Lazacos tagliatelle

Hozzávalók

  • 30 dkg tagliatelle tészta
  • 40 dkg bőr nélküli lazacfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 citrom
  • 2 dl főzőtejszín
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

1. A tagliatellét sós vízben feltesszük főzni.
2. A lazacszeletet megmossuk, kiszálkázzuk, majd felkockázzuk és 2 evőkanál olívaolajon pici sóval és borssal átsütjük.
3. Egy másik edényben az apróra vágott vöröshagymát 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott fokhagymát.
4. Ráöntjük a fehérbort, kicsit forraljuk, majd belefacsarjuk 1 citrom levét.
5. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, majd hozzáadjuk a lazackockákat és a kifőtt tésztát.
6. Citrom szelettel, azonnal tálaljuk.


Ajánlott borok: