Mozzarellás csirkemell bazsalikomos burgonyapürével

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • só, frissen őrölt feketebors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg mozzarella sajt
  • 4 evőkanál ketchup
  • morzsolt oregánó
  • 1 cserép friss bazsalikom
  • 1 kg burgonya
  • 1 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

1. A csirkemell filéket hosszában vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk.

2. A megmosott paradicsomokat vékony karikákra szeleteljük, a mozzarellát lereszeljük.

3. A serpenyőben maradt olajjal kikenünk egy sütőtálat vagy tepsit, egymás mellé helyezzük a hússzeleteket, megkenjük ketchuppal és megszórjuk morzsolt oregánóval.

4. Elrendezzük rajtuk a paradicsomkarikákat és megszórjuk a reszelt sajttal.

5. Az egészet lazán lefedjük alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. 30 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és 10 perc alatt rápirítjuk a sajtot.

6. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.

7. A bazsalikomból letépkedünk 2 maréknyi levelet, megmossuk, beleszórjuk a tejbe és botmixerrel pépesítjük.

8. A burgonyát leszűrjük, és azonnal áttörjük, a tejszínt felforraljuk és belekeverjük a pürébe. Végül beledolgozzuk a bazsalikompürét, sózzuk, borsozzuk.

9. Tálaláskor a húst és a köretet is alaposan megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal.


Ajánlott borok: