Hozzávalók
- 30 dkg tagliatelle tészta
- 40 dkg bőr nélküli lazacfilé
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 citrom
- 2 dl főzőtejszín
- petrezselyemzöld
Elkészítés
1. A tagliatellét sós vízben feltesszük főzni.
2. A lazacszeletet megmossuk, kiszálkázzuk, majd felkockázzuk és 2 evőkanál olívaolajon pici sóval és borssal átsütjük.
3. Egy másik edényben az apróra vágott vöröshagymát 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott fokhagymát.
4. Ráöntjük a fehérbort, kicsit forraljuk, majd belefacsarjuk 1 citrom levét.
5. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, majd hozzáadjuk a lazackockákat és a kifőtt tésztát.
6. Citrom szelettel, azonnal tálaljuk.