Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 kg fejtett zöldborsó
- 1 l húsleves alaplé kockából
- 3 marék friss mentalevél
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- 10 dkg bacon szalonna
Elkészítés
1. A vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
2. Hozzáadjuk a borsót és 6 dl alaplét és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul.
3. Beletesszük a megmosott mentaleveleket és a maradék alaplét, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
4. Hozzákeverjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
5. A bacont csíkokra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
6. Legjobb, ha langyosan tálaljuk, de ha melegen szeretnénk, ne forraljuk fel újra.