Mentás zöldborsókrémleves

Hozzávalók

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 kg fejtett zöldborsó
  • 1 l húsleves alaplé kockából
  • 3 marék friss mentalevél
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • 10 dkg bacon szalonna

Elkészítés

1. A vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.

2. Hozzáadjuk a borsót és 6 dl alaplét és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul.

3. Beletesszük a megmosott mentaleveleket és a maradék alaplét, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.

4. Hozzákeverjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.

5. A bacont csíkokra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

6. Legjobb, ha langyosan tálaljuk, de ha melegen szeretnénk, ne forraljuk fel újra.


Ajánlott borok: