Aszalt paradicsomos csirkés penne

Hozzávalók

  • olívaolaj
  • 2 db póréhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szárított paradicsom olajban
  • 80 dkg csirkemell filé
  • só, frissen őrölt feketebors
  • szárított oregánó és bazsalikom
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • friss bazsalikom
  • 50 dkg penne tészta
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés

1. Feltesszük a vizet a tésztához. Mikor felforr, beletesszük a pennét és készre főzzük.

2. A póréhagyma fehér részét karikákra szeleteljük, és kevés olívaolajon dinszteljük, közben hozzáadva az összezúzott fokhagymát.

3. A szárított paradicsomot vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, pár percig kevergetjük.

4. A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a hagymával és a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Sűrűn kevergetve, kb. 30 perc alatt megsütjük a húst.

5. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, ha a paradicsom egészben van, fakanállal szétnyomkodjuk. Pár percig hagyjuk főni.

6. Beletesszük a krémsajtot, a tejszínt, és összeforraljuk. Adhatunk hozzá friss bazsalikomot is.

7. Végül összekeverjük a tésztával és parmezán forgáccsal tálaljuk.


Ajánlott borok: