Epres rebarbarás crumble

Hozzávalók

  • 10 dkg fehér tönkölybúza liszt
  • 25 dkg nyírfacukor
  • 1 csipet só
  • 6 evőkanál vaj + a forma kikenéséhez
  • 4 dkg zabpehely
  • 3 dkg pirított mandula
  • fél rúd vanília
  • 50 dkg eper
  • 30 dkg rebarbara
  • vaníliafagylalt

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A lisztet összekeverjük 15 dkg cukorral, a csipet sóval majd elmorzsoljuk a vajjal.

3. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a pirított mandulát és a hűtőbe tesszük.

4. A maradék cukorhoz hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, beleforgatjuk az epret és a 2-3 cm-es darabokra vágott rebarbarát.

5. Kivajazunk egy sütőedényt, belekanalazzuk a cukros gyümölcskeveréket és a tetejére szórjuk a morzsát.

6. 45 percig sütjük, majd a sütőből kivéve 15 percig hűlni hagyjuk. Vaníliafagylalttal tálaljuk.


Ajánlott borok: