Hozzávalók
- 10 dkg fehér tönkölybúza liszt
- 25 dkg nyírfacukor
- 1 csipet só
- 6 evőkanál vaj + a forma kikenéséhez
- 4 dkg zabpehely
- 3 dkg pirított mandula
- fél rúd vanília
- 50 dkg eper
- 30 dkg rebarbara
- vaníliafagylalt
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A lisztet összekeverjük 15 dkg cukorral, a csipet sóval majd elmorzsoljuk a vajjal.
3. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a pirított mandulát és a hűtőbe tesszük.
4. A maradék cukorhoz hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, beleforgatjuk az epret és a 2-3 cm-es darabokra vágott rebarbarát.
5. Kivajazunk egy sütőedényt, belekanalazzuk a cukros gyümölcskeveréket és a tetejére szórjuk a morzsát.
6. 45 percig sütjük, majd a sütőből kivéve 15 percig hűlni hagyjuk. Vaníliafagylalttal tálaljuk.