Hozzávalók
- 1 kg sertésszűz
- 15 dkg szalonna
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- majoranna
- mustár
- pirosarany
- 1,5 kg burgonya
Elkészítés
1. A vékony csíkokra vágott szalonnát egy lábasban felmelegítjük, amíg ki nem engedi a zsírját. Ha nem találjuk elégnek a zsírt, kevés olajat öntünk hozzá és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket.
2. Beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majd átsütögetjük. Ha levet enged a hús, azt elfőzzük róla, és amikor már le akar sülni, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
3. 1 teáskanál majorannát, 1 diónyi mustárt és 1 ek. piros aranyat adunk hozzá, ízlés szerint sóval, borssal tovább fűszerezhetjük.
4. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, sűrű szaftja nem lesz.
5. Közben a felkockázott krumplit forró olajban megsütjük.
6. A húst a sült krumplival összekeverve, céklával tálaljuk.