Brassói aprópecsenye

Hozzávalók

  • 1 kg sertésszűz
  • 15 dkg szalonna
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • majoranna
  • mustár
  • pirosarany
  • 1,5 kg burgonya

Elkészítés

1. A vékony csíkokra vágott szalonnát egy lábasban felmelegítjük, amíg ki nem engedi a zsírját. Ha nem találjuk elégnek a zsírt, kevés olajat öntünk hozzá és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket.

2. Beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majd átsütögetjük. Ha levet enged a hús, azt elfőzzük róla, és amikor már le akar sülni, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.

3. 1 teáskanál majorannát, 1 diónyi mustárt és 1 ek. piros aranyat adunk hozzá, ízlés szerint sóval, borssal tovább fűszerezhetjük.

4. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, sűrű szaftja nem lesz.

5. Közben a felkockázott krumplit forró olajban megsütjük.

6. A húst a sült krumplival összekeverve, céklával tálaljuk.


Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
ElőzőTatár beefsteak
KövetkezőFarsangi fánk