Hozzávalók
- 4 db hízott libacomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej lilakáposzta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál barnacukor
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- fél citrom leve
- 2 evőkanál liba vagy kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db nagyobb burgonya
- só
Elkészítés
1. A libacombokat a sütés előtti napon megmossuk, alaposan bedörzsöljük sóval, és hűtőben tároljuk.
2. Sütéskor tepsibe helyezzük a combokat, aláöntünk 2 dl vizet és alufóliával lefedve 180°C-os sütőben 2 órát sütjük. Ha a hús megpuhult, tetejüket bekenjük összepréselt fokhagymával kevert zsírral és fólia nélkül ropogósra sütjük.
3. A párolt káposztához a lilakáposztát hosszában félbevágjuk, és vékony csíkokra szeleteljük.
4. A cukrot megkaramellizáljuk az olívaolajon, rádobjuk a káposztát és kb. fél óráig fedő alatt hagyjuk összeesni, párolódni.
5. Hozzáadjuk a sót, a borsot és fedő nélkül tovább pároljuk. Ha a káposzta megpuhult, hozzáöntjük a citromlevet.
6. A burgonyát meghámozzuk és egészben megfőzzük.
7. A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. Rádobjuk a karikákra vágott főtt burgonyát, megsózzuk és kevergetve sütjük kb. 5 percig, míg a burgonya szétesik.