Hozzávalók
- olívaolaj
- 2 db póréhagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 20 dkg szárított paradicsom olajban
- 80 dkg csirkemell filé
- só, frissen őrölt feketebors
- szárított oregánó és bazsalikom
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 10 dkg krémsajt
- 2 dl főzőtejszín
- friss bazsalikom
- 50 dkg penne tészta
- 10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
1. Feltesszük a vizet a tésztához. Mikor felforr, beletesszük a pennét és készre főzzük.
2. A póréhagyma fehér részét karikákra szeleteljük, és kevés olívaolajon dinszteljük, közben hozzáadva az összezúzott fokhagymát.
3. A szárított paradicsomot vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, pár percig kevergetjük.
4. A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a hagymával és a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Sűrűn kevergetve, kb. 30 perc alatt megsütjük a húst.
5. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, ha a paradicsom egészben van, fakanállal szétnyomkodjuk. Pár percig hagyjuk főni.
6. Beletesszük a krémsajtot, a tejszínt, és összeforraljuk. Adhatunk hozzá friss bazsalikomot is.
7. Végül összekeverjük a tésztával és parmezán forgáccsal tálaljuk.