Hozzávalók (4 főre)
- 800 g újburgonya
- 400 g édesburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk szárított bazsalikom
- 500 g zöldspárga
- 400 g koktélparadicsom (piros és sárga vegyesen)
- 1 tk frissen őrölt feketebors
- 1 tk só
- 2 ek olívaolaj
- 250 g feta vagy krémfehér sajt
Elkészítés
1. Az újkrumplit megmossuk , és átdörzsöljük, az édesburgonyát meghámozzuk, majd a krumplikat kockákra vágjuk és egy tálba helyezzük.
2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat és 1 tk bazsalikomot. Alaposan összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
3. 205 C°-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
4. Közben a spárgák fás végeit eltávolítjuk, a szárakat meghámozzuk és feldaraboljuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk.
5. A spárgát és a paradicsomot összekeverjük a sóval, borssal, az olívaolajjal és 1 tk bazsalikommal. Az egészet elrendezzük a krumplin, és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot.
6. További 20 percig sütjük és melegen tálaljuk.