Hozzávalók

A humuszhoz:

      • 2 db csicseriborsó konzerv
      • 4 ek tahini (szezámpaszta)
      • 1 citrom frissen facsart leve
      • 2 gerezd zúzott fokhagyma
      • 1 tk római kömény
      • 1 mk só

A muhammarához:

        • 4 db kápia paprika
        • 60 g darált dió
        • 150 g aszalt paradicsom
        • 2 gerezd fokhagyma
        • 2 ek olívaolaj
        • 1 csipet őrölt chili paprika
        • 2 mk füstölt paprika
        • 1 mk római kömény
        • 2 mk koriandermag
        • 1 csipet fahéj
        • só, bors

A fetáshoz:

      • 500 g feta sajt
      • 150 g görög joghurt
      • 1 gerezd zúzott fokhagyma
      • 1 ek frissen facsart citromlé
      • 1 ek aprított petrezselyem
      • 1 ek aprított snidling
      • bors

Elkészítés

1. A humuszhoz egy aprítógépbe vagy robotgépbe öntjük a csicseriborsót a levével együtt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémesre keverjük.

2. A muhammarához a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó ha a héj felhólyagosodik és itt-ott befeketedik. Ha kihűlt lehúzzuk a héját és eltávolítjuk a magokat.

3. A paprikát az összes hozzávalóval együtt egy aprítógépbe tesszük és pár perc alatt összeturmixoljuk.

4. A fetakrémhez egy tálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat.

5. A mártogatósokat pirított bagett szeletekkel, tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.


Ajánlott borok: