Hozzávalók
- 8 db krumpli
- 10 tojás
- 30 dkg füstölt kolbász
- 4 nagy (330 grammos) tejföl
- 40 dkg trappista sajt
- só, bors
- vaj
Elkészítés
1. A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A tojásokat szintén megfőzzük, majd a krumplival és a kolbásszal együtt felkarikázzuk.
2. Kivajazunk egy nagy sütőtálat és elkezdjük a rétegezést. Lepakolunk egy réteg krumplit, megsózzuk, jön egy réteg kolbász, majd egy réteg tojás, ezt megborsozzuk.
3. Megszórjuk reszelt sajttal, és ráöntünk 1 pohár tejfölt. Ezt megismételjük még egyszer.
4. A harmadik rétegnél a krumpli-kolbász-tojást egy réteg krumplival fedjük be, erre szórjuk a reszelt sajtot és ráöntünk 2 pohár tejfölt.
5. 200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk és 1 óra alatt megsütjük.