Hozzávalók (10 szendvicshez)

A Pulled porkhoz:

      • 1,2 kg sertés lapocka
      • 2 ek barna cukor
      • 2 tk füstölt őrölt paprika
      • 1 tk őrölt feketebors
      • 1 tk őrölt fűszerkömény
      • 1 tk őrölt római kömény
      • 30 g só
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 1 tk sűrített paradicsom
      • 4 ek olaj + a pirításhoz
      • 4 ek víz
      • 1 fej vöröshagyma
      • 150 ml víz
      • 125 g ketchup
      • 1 ek szójaszósz
      • 2 ek fehérborecet
      • 2 ek Worcester szósz
      • 100 g Sweet Barbecue szósz

A coleslaw salátához:

      • 1 kg káposzta
      • 200 g sárgarépa
      • fél fej vöröshagyma
      • 400 g majonéz
      • 2 ek tárkonyos ecet
      • 1 ek méz
      • 1 mk só
      • 1 mk őrölt feketebors

Elkészítés

1. A fűszeres pasztához a száraz fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a paradicsompürét, az olajat, a vizet és jól összekeverjük. A paszta kb. ⅓-át jól belemasszírozzuk a húsba, majd egy lábasban, forró olajon lepirítjuk a hús minden oldalát.

2. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a megmaradt fűszeres pasztát, a vizet, a ketchupot, a szójaszószt, az ecetet, a Worcester szószt és a barbecue szószt.

3. Jól elkeverjük, ha elkezd forrni lefedjük és közepes hőfokon 4 órán át pároljuk. Ha kész, 2 villa segítségével szálakra szedjük a húst, vigyázva, hogy darabokban maradjon.

4. A coleslaw salátához először levágjuk a káposzta torzsáját, majd a káposzta leveleit szeletelő géppel vagy késsel vékony csíkokra vágjuk és beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a majonézt.

5. Végül elkeverjük benne a tárkonyos ecetet, a mézet, a sót és borsot, ezzel a coleslaw saláta elkészült.

6. Tetszőlegesen hamburger bucival, baguette-el vagy pirítóssal tálaljuk.


Ajánlott borok: