Hozzávalók (10 szendvicshez)
A Pulled porkhoz:
- 1,2 kg sertés lapocka
- 2 ek barna cukor
- 2 tk füstölt őrölt paprika
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 30 g só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk sűrített paradicsom
- 4 ek olaj + a pirításhoz
- 4 ek víz
- 1 fej vöröshagyma
- 150 ml víz
- 125 g ketchup
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek fehérborecet
- 2 ek Worcester szósz
- 100 g Sweet Barbecue szósz
A coleslaw salátához:
- 1 kg káposzta
- 200 g sárgarépa
- fél fej vöröshagyma
- 400 g majonéz
- 2 ek tárkonyos ecet
- 1 ek méz
- 1 mk só
- 1 mk őrölt feketebors
Elkészítés
1. A fűszeres pasztához a száraz fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a paradicsompürét, az olajat, a vizet és jól összekeverjük. A paszta kb. ⅓-át jól belemasszírozzuk a húsba, majd egy lábasban, forró olajon lepirítjuk a hús minden oldalát.
2. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a megmaradt fűszeres pasztát, a vizet, a ketchupot, a szójaszószt, az ecetet, a Worcester szószt és a barbecue szószt.
3. Jól elkeverjük, ha elkezd forrni lefedjük és közepes hőfokon 4 órán át pároljuk. Ha kész, 2 villa segítségével szálakra szedjük a húst, vigyázva, hogy darabokban maradjon.
4. A coleslaw salátához először levágjuk a káposzta torzsáját, majd a káposzta leveleit szeletelő géppel vagy késsel vékony csíkokra vágjuk és beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a majonézt.
5. Végül elkeverjük benne a tárkonyos ecetet, a mézet, a sót és borsot, ezzel a coleslaw saláta elkészült.
6. Tetszőlegesen hamburger bucival, baguette-el vagy pirítóssal tálaljuk.