Hozzávalók

  • 75 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 7 dkg cukor
  • 40 g friss élesztő
  • 1 db tojás
  • 50 g puha vaj
  • 450 g natúr joghurt
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés

1. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sóval és a cukorral, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, a vajat és a joghurtot, majd géppel vagy kézzel sima tésztává dagasztjuk.

2. Megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

3. Lisztezett deszkára borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, nehogy összeessen. 10 egyenlő részre osztjuk és gömböket formázunk mindegyikből, úgy hogy az alját kicsit benyomkodjuk.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

5. 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.