Hozzávalók
A muffinhoz:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg eper
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 50 dkg porcukor
- 10 ek pezsgő
Elkészítés
1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat is.
2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukros masszához adagoljuk.
3. A megmosott epret apró kockákra vágjuk és beleforgatjuk a tésztába.
4. Muffin papírral bélelt sütőformába adagoljuk a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
5. A krémhez egy tálban felhabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a porcukor felét és simára keverjük. Beleöntjük a pezsgőt, újra simára keverjük, majd a maradék porcukorral szintén. Fél órára hűtőbe tesszük.
6. Habzsákba töltjük a krémet és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Szórócukorral díszítjük.