Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg zellergumó
- 1 szem krumpli
- só, bors
- 1 mk szerecsendió
- 250 ml főzőtejszín
- 15 dkg füstölt sajt
- 8 szelet feketeerdő sonka
Elkészítés
1. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk.
2. A zellert és a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a hagymához, pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a szerecsendiót is.
3. Ha a zeller puhára főtt, akkor belereszeljük a sajtot, felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még vizet.
4. A sonka szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 190°C-os sütőben 12 perc alatt megsütjük.
5. Tálaláskor a sonkát rátördeljük a levesre.