Hozzávalók
- 2,5 kg pontyszelet (lehet harcsával, keszeggel is vegyesen)
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 5 ek őrölt pirospaprika
- 70 g pirosarany
- só
- 8-10 db csípős cseresznyepaprika
- 4 l víz
- gyufatészta
Elkészítés
1. A halszeleteket előző este megmossuk, megtisztítjuk és besózzuk.
2. A hagymát apró kockákra vágjuk, egy nagy fazékban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 10 percig főzzük.
3. A fokhagymát apró kockákra, a paradicsomot negyedekre, a paprikát félbevágjuk, és a halszeletekkel együtt a hagymára tesszük.
4. Felöntjük kb. 3,6 l vízzel és nagy lángon felforraljuk. A levesen egy idő után hab képződik, ezt elforraljuk, forrástól számítva ez kb. 20 perc.
5. Beletesszük a pirospaprikát, a pirosaranyat és 2 evőkanál sót. Ha csípősen szeretjük, a cseresznyepaprikákat is ekkor dobjuk bele.
6. Még 20-25 percig, végig lobogó lángon tovább főzzük. Az elpárolgott levet vízzel pótoljuk.
7. Gyufatésztával tálaljuk.