Barbecue csirkeszárnyak gorgonzolás mártogatóssal.

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 7 evőkanál liszt + a nyújtáshoz
  • olaj
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • tejföl
  • reszelt trappista sajt

Elkészítés

1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.

2. Még melegen összetörjük és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

3. A kihűlt, összetört krumplihoz hozzáadjuk a tojást, majd kanalanként a lisztet, amennyit felvesz, és összedolgozzuk. Puha, enyhén ragacsos, de formázható tésztát kell kapnunk.

4. Egy edényben elkezdjük melegíteni az olajat.

5. A tésztából tojásnyi darabokat tépünk, és erősen lisztezett deszkán a tenyerünkkel lángos formává lapogatjuk őket. Ebből a mennyiségből 10 db tenyérnyi lángos lesz. Egy hegyes késsel 5-6 kis vágást ejtünk rajtuk.

6. Forró olajban, mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, lecsöpögtetjük és papírtörlővel bélelt tálba szedjük.

7. Még melegen kínáljuk, olívaolajban elkevert zúzott fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal.


Ajánlott borok: