Tárkonyos borleves vargányás metélttel

Hozzávalók

  • 12 dkg liszt
  • 3 evőkanál vargányapor
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál tárkony
  • 6 dl száraz fehérbor (pl. olaszrizling)
  • 4 dl habtejszín
  • 2 dl víz

Elkészítés

1. A lisztet és a vargányaport összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk és félretesszük pihenni.

2. Közben elkészítjük a levest. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és megpároljuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát és a tárkonyt, megsózzuk és kevergetve pár percig pirítjuk.

3. Felöntjük 2 dl fehérborral és botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a maradék bort, a tejszínt és a vizet, felforraljuk és 10 perc alatt készre főzzük.

4. A pihentetett tésztát lisztes deszkán 3 mm vékony négyzetlappá nyújtjuk. A tésztalap mindkét oldalát alaposan belisztezzük, lazán feltekerjük és 6 mm-es csíkokra vágjuk.

5. A tésztacsigákat megszórjuk liszttel, ujjainkkal fellazítjuk, majd lobogó, sós vízben 5 perc alatt kifőzzük és leszűrjük.

6. Tálaláskor a forró levest a vargányás metéltre szedjük .


Ajánlott borok: