Hozzávalók (4 főre)

  • 800 g újburgonya
  • 400 g édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk szárított bazsalikom
  • 500 g zöldspárga
  • 400 g koktélparadicsom (piros és sárga vegyesen)
  • 1 tk frissen őrölt feketebors
  • 1 tk só
  • 2 ek olívaolaj
  • 250 g feta vagy krémfehér sajt

Elkészítés

1. Az újkrumplit megmossuk , és átdörzsöljük, az édesburgonyát meghámozzuk, majd a krumplikat kockákra vágjuk és egy tálba helyezzük.

2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat és 1 tk bazsalikomot. Alaposan összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
3. 205 C°-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

4. Közben a spárgák fás végeit eltávolítjuk, a szárakat meghámozzuk és feldaraboljuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk.

5. A spárgát és a paradicsomot összekeverjük a sóval, borssal, az olívaolajjal és 1 tk bazsalikommal. Az egészet elrendezzük a krumplin, és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot.

6. További 20 percig sütjük és melegen tálaljuk.


Ajánlott borok: